Familia

Nicolae şi Gica Dobrin

Nicolae şi Gica Dobrin

Fără doar şi poate, trecerea în nefiinţă a lui Nicolae Dobrin a provocat suferinţă în sufletele tuturor celor care l-au iubit, cunoscut sau pur şi simplu admirat. Există însă o persoană pentru care moartea „Gâscanului” reprezintă mult mai mult decât dispariţia unei legende a fotbalului românesc, şi anume cea a bărbatului pe care l-a iubit toată viaţa.

Gica Dobrin a fost alături de idolul din Trivale de mai bine de 43 de ani. „Ne-am cunoscut când eu aveam doar 14 ani, iar el 16 şi jumătate. La început, nu l-am prea băgat în seamă. Nici eu, nici mama nu voiam să vorbesc cu unul care bătea toată ziua mingea pe maidanele de pe malul Argeşului. Dar a început să îmi placă mult de tot şi peste doi ani ne-am şi căsătorit”, povesteşte Gica.

„Gâscanul” a recunoscut problemele care existau între el şi soacra sa, mărturisindu-şi totodată nespusa dragoste faţă de Gica: „Frumuseţea şi calmul ei mi-au răpit inima încă din prima zi în care am schimbat câteva vorbe şi îmi doream să o pot convinge şi pe mama ei că am gânduri serioase. Faptul că eram fotbalist era o bilă neagră, pentru că atunci erau alte concepţii”.

Cu toate acestea, „Gâscanul” a driblat cu mare dibăcie problemele cu soacra, convingând-o într-un final pe mama „jumătăţii” sale că este bărbatul potrivit pentru fiica ei. Deşi au fost căsătoriţi 41 de ani, Gicu şi Gica au întâmpinat o singură problemă: eterna luptă din sufletul „Prinţului din Trivale” între cele două mari iubiri: fotbalul şi soţia Gica. „Atât doar că el de la 18 ani era «talentatul Dobrin», în timp ce pe mine mă arăta lumea cu degetul în centrul oraşului şi zicea: «Uite-o pe madam Dobrin!». Uşor-uşor, m-am obişnuit. Am întreţinut amândoi o relaţie superbă timp de 41 de ani. Nu prea e comod pentru o soţie să recunoască ce recunosc eu acum, dar înaintea tuturor, Gicu a iubit fotbalul. Asta e. Îl iubea chiar mai mult ca pe mine. El în realitate era bolnav demult, dar de fotbal”, a mai ţinut să precizeze Gica Dobrin.

În pofida acestui aspect, Gica l-a iubit enorm pe „Gâscan”. Aşa de mult încât şi-a minţit soţul în ultimele două luni de viaţă, ascunzându-i că are cancer, pentru ca acesta să se simtă mai bine. „Îmi cer scuze soţului meu, îmi cer scuze! I-am ascuns atâta timp, l-am minţit şi îi spuneam că se va face bine în două săptămâni. El nu a ştiut până în momentul în care a murit că are cancer. Îl ţineam de mână şi îi spuneam să nu plece, să nu mă părăsească”, a mai ţinut să precizeze văduva, extrem de îndurerată.

Dan Dobrin, fiul

A jucat si el fotbal, la FC Arges si la FC Botosani, dar nu a putut calca niciodata pe urmele tatalui sau. Daniel Dobrin, fiul „Gascanului”, era si ieri un monument de tristete. Si-a gasit insa cateva minute pentru a sta de vorba cu „Evenimentul zilei”. Se spune despre baieti ca seamana mai mult cu […]

Ioana Dobrin, mama

Ioana Dobrin, mama

O ulita in marginea Pitestiului, in vecinatatea Argesului. Lunga, stramta, pietruita, garduri de lemn, casute modeste, de caramida dar si de paianta, copii mici prin curti, gospodine cu parul legat in basmale, curioase, intinzandu-si gatul peste gard atunci cand pe ulita apare cineva „din oras”. Cand acel cineva e al lu’ Mutu sau al lu’ […]

Gica Dobrin, soţia

Am făcut acest interviu cu lacrimi în ochi de la prima întrebare până la ultimul răspuns. Gica Dobrin i-a fost lui Nicolae Dobrin soţie, dar şi mamă protectoare, iubită şi prietenă. De aceea, povestea ei, povestea lor emoţionează şi impresionează. Dar mai ales te copleşeşte personalitatea acestei femei care s-a dăruit marelui fotbalist cu o […]