Păreri şi regrete

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat postmortem pe Nicolae Dobrin cu ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Eneric Ienei, care l-a antrenat o scurta perioada pe Nicolae Dobrin, l-a descris ca pe un jucator cu calitati tehnic-tactice fantastice, care parca nu avea nevoie de antrenament. „Am fost antrenorul lui la Targoviste, o perioada de 6-7 luni, si el imi facea impresia ca nici nu trebuie sa faca antrenament, avea in el fotbalul, a crescut cu fotbalul si a murit cu fotbalul. A fost un jucator care avea niste calitati tehnico-tactice fantastice. Exact ca un sahist el vedea si a treia miscare, pe care colegii lui nu o vedeau, si el dadea mingea acolo unde exact aparea acolo dupa un scurt moment coechipierul lui. A fost de o tehnicitate extraordinara, Imi pare foarte rau ca nu a apucat sa joace la un Campionat Mondial, pentru ca probabil Romania avea inca din 1970 o valoare fotbalistica mai mare decat atunci.”

Ilie Balaci, managerul general al echipei Universitatea Craiova, a spus ca marea glorie a fotbalului romanesc, Nicolae Dobrin, era iubit peste tot unde mergea. „E greu sa vorbim la trecut despre Dobrin. Tin minte un moment de la echipa nationala care m-a surprins. Eram in Turcia, dupa un meci, in bazar. Nu exista vanzator care sa nu-i ofere ceva, si nu erau romani, erau turci. Era iubit peste tot. Era incredibil cat de mult era iubit. A fost un om cu un suflet minunat si nu l-am vazut niciodata suparat”, a spus Balaci, citat de Antena 3. „Nu se poate umple golul lasat de disparitia lui Dobrin”, a adaugat fostul international craiovean.

Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat ca daca fostul mare jucator ar fi evoluat in zilele noastre ar fi fost multimiliardar. „Dumnezeule, nu-mi vine sa cred! Vorbeam cu el, am jucat cu el, il cunosc de cand era junior. Extraordinar, imi pare asa de rau, n-am cuvinte. Fotbalul romanesc a pierdut unul din cei mai mai mari fotbalisti din istoria acestui sport. Un om deosebit, un caracter ales, un familist exemplar, un mare fotbalist. Daca ar fi jucat acum, ar fi fost multimiliardar.”

Rica Raducanu, fost portar al echipei nationale de fotbal, si-a exprimat durerea pierderii fostului mare jucator Nicolae Dobrin, decedat vineri, la varsta 60 de ani. „Nu-mi vine sa cred ca a murit. Ultima oara am fost la spital amandoi. Slabise rau si mi-am dat seama ca era ceva necurat. S-a stins prea devreme”, a spus Raducanu, fostul sau coechipier de la nationala. „Am fost unul dintre cei mai buni prieteni ai lui. Am aparat culorile tarii in multe meciuri si stateam cu el in camera”, a mai spus fostul portar rapidist.

Gabi Balint: „Pierderea lui Dobrin inseamna disparitia unei legende. A fost un om blind, m-a darimat aceasta veste. A fost poate cel mai mare fotbalist roman. Tin minte un meci la Pitesti cind l-a ridiculizat pe Kempes, marele fotbalist argentinian, intr-un meci cu Valencia.”

Dumitru Graur: „Este o lovitura pentru tot fotbalul romanesc si pentru oamenii care fac parte din el, dar nu numai, pentru toti oamenii acestei tari. Dobrin este o legenda, un mit, o imagine cu care am trait intreaga noastra tinerete.”

Mircea Sandu: „Este o pierdere imensa, era tanar, avea doar 60 de ani, dar Dumnezeu nu cantareste in ani si asta este… trebuie sa ne supunem.”

Basarab Panduru: „Este o pierdere mare pentru fotbalul romanesc. Desi nu l-am prins prea mult jucind, a fost unul dintre cei mai mari jucatori, alaturi de Gica Hagi. Tot fotbalul este in doliu astazi.”

Dorinel Munteanu: „Vreau sa transmit condoleante familiei Dobrin. Romania a pierdut unul dintre cei mai mari jucatori de fotbal pe care i-a avut. Eu am avut placerea sa lucrez cu dinsul citeva luni, cit am fost antrenor la Arges si pot spune ca a fost un om de mare caracter si un om de mare valoare. Dobrin va ramine intotdeauna in sufletul nostru ca unul dintre cei mai mari fotbalisti ai Romaniei.”